ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - Ευπαθείς Ομάδες

--- www. civilprotection.gr ---

Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης
των Πεσόντων στη
Μάχη της Καλλίπολης

  

Λήμνος - Lemnos

Ιστορία

Ιστορική Αναδρομή
Πένταθλο
Ήθη κι Έθιμα
  
 Φωτογραφίες

Αξιοθέατα (Sightseeing)
Χάρτης (Map of Lemnos)
 Τουριστικοί Οδηγοί
 Brochures
Πληροφορίες
Διαμονή (Accommodation)
Συγκοινωνίες (Transport)
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Σύλλογοι

 

’η Στράτης - Agios Efstratios
Ιστορία
Ιστορική Αναδρομή
 
 
Φωτογραφίες
Αξιοθέατα (Sightseeing)
Χάρτης (Map)
 Τουριστικός Οδηγός 
Πληροφορίες
Διαμονή (Accommodation)
Συγκοινωνίες (Transport)
 Brochure
Επικοινωνία
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Email
 

Υγεία & Πρόληψη:: Μητρικός Θηλασμός

 

Μητρικός Θηλασμός

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ: 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η εβδομάδα που ξεκίνησε έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού αφού η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει αναγνωρίσει και έχει διαδώσει τα τελευταία 25 χρόνια την ανεκτίμητη αξία του Μητρικού Θηλασμού και τα οφέλη που επιστημονικά έχουν αποδειχθεί για το νεογέννητό αλλά και τη μητέρα.

Είναι υποχρέωση όλων των επαγγελματιών Υγείας η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα του γυναικείου για τη σημασία και την προάσπιση του Μητρικού Θηλασμού, αυτής της ανεκτίμητης προσφοράς από την Μητέρα στο νεογέννητο.

Η φετινή εβδομάδα έχει θεματολογία που αναφέρεται στο Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων του Μητρικού Γάλακτος και εορτάζουμε έτσι τα 25 χρόνια προστασίας του Μητρικού Θηλασμού.

Η παγκοσμιοποίηση των πρακτικών για το Μητρικό Θηλασμό αλλά και η παγκόσμια στρατηγική και συμφωνία έχει καταγράψει αρχές και οδηγίες για τη διατροφή των νεογέννητων και των παιδιών.

Έτσι φέτος η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού προσπαθεί να ευαισθητοποίηση την Κοινή Γνώμη για τη σημασία που έχει ο Διεθνής Κώδικάς Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος για τη βρεφική υγεία.

Είναι ένας Κώδικας που έχει προετοιμαστεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και τη Unicef, το 1981, μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις, συσκέψεις με τις κυβερνήσεις, τις βιομηχανίες βρεφικών τροφών και συναντήσεις ειδικών επιστημών και παιδιάτρων.

   Το 1991 με τη Διακήρυξη Innocenfi αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα του Κώδικα για την προστασία και προάσπιση του Μητρικού θηλασμού.

   Το 1992 δημιουργείται το φιλικό για τα βρέφη Νοσοκομείο όπου με πρωτοβουλία της μητέρας και οδηγίες από ειδικούς εφαρμόζεται με επιτυχία ο Μητρικός Θηλασμός

   Το 2002 παρουσιάζεται η παγκόσμια στρατηγική για τη βρεφική και παιδική διατροφή.

   Το 2006 η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας και τα Κράτη Μέλη αυτής συμφωνήσαν να σεβαστούν και να ανανεώσουν τις δεσμεύσεις τους προς τον Διεθνή αυτό Κώδικα.

   Φέτος λοιπόν σεβόμαστε και τηρούμε τον Διεθνή Κώδικά Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος γιατί ο στόχος του κώδικά αυτού είναι να συμβάλλει στην παροχή ασφαλούς και επαρκούς διατροφής στα βρέφη προστατεύοντας και προωθώντας ακόμη τον Μητρικό Θηλασμό ενώ διασφαλίζει την κατάλληλη χρήση των υποκατάστατων του Μητρικού Γάλακτος όταν αυτά είναι απαραίτητα και τα οποία γίνονται με αυστηρούς κανόνες παρασκευής, εμπορίας και διανομής.

Συγγραφέας ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ι. ΜΠΑΒΕΑΣ 

 

Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

 
Επιστροφή

Επιστροφή

 
Εκτύπωση άρθρου

Εκτύπωση

 
Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων Λήμνου

Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων

 
Υγεία και Πρόληψη

Υγεία & Πρόληψη

 


Γεωπονική Επικαιρότητα

 
ΣΥΖΕΥΞΙΣ
 
Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο
 

Λ. Δημοκρατίας,  Μύρινα Λήμνου,   81400, Ελλάδα || Τηλ. 2254351200,  Φαξ: 2254351260 || Ηλ. Ταχ. lemnos@lemnos.gr 

--- Δήλωση Προσβασιμότητας ---

Copyright © 2011, Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου