Το
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
ιδρύθηκε με το ΠΔ 35/21-2-2007, αποτελεί το
17ο
Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το πρώτο
στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Λήμνου.
Σπουδές
στην επιστήμη τροφίμων και διατροφής
που εμβαθύνουν στην απόκτηση
εξειδικευμένων γνώσεων και
δεξιοτήτων, για την ανταγωνιστικότητα
των αποφοίτων και
επαγγελματική απορρόφηση σε όλες τις
πτυχές της βιομηχανία του τροφίμου και
διατροφής.
Κατάρτιση
θεωρητική και εφαρμοσμένη με τη χρήση
τεχνολογικών επιστημών όπως
τεχνολογία υλικών, διατροφογενετική,
χρήση εργαστηριακών οργάνων και
βιοτεχνολογία.
Απόρροια των παραπάνω είναι η
σφαιρική προσέγγιση στα τρόφιμα και τα
διεθνώς
αναγνωρισμένα πρότυπα διατροφής.
Γνωστικά
αντικείμενα / θεματικές:
Χημεία
τροφίμων και διατροφή
Μελέτη
και αξιοποίηση φυσικών προϊόντων
Ασφάλεια
και πολιτική τροφίμου
Μάρκετινγκ,
αντίληψη και συμπεριφορά καταναλωτών
Διατροφή,
ευζωία και δημόσια Υγεία
Προοπτικές
απασχόλησης αποφοίτων:
Στέλεχος
στη βιομηχανία τροφίμων και διατροφής
(Στέλεχος τεχνολογίας τροφίμων
και διατροφής)
Ιδιωτική
παραγωγή και επιχειρηματικότητα
Στέλεχος
της δημόσιας διοίκησης και υγειονομικές
υπηρεσίες
Φορείς
αγροτικής περιφερειακής ανάπτυξης
Αγροτουρισμός
και γαστρονομικός τουρισμός (γαστροτουρισμός)
Συμβουλευτική
δραστηριότητα για ανάπτυξη καινοτόμων
προϊόντων
και υπηρεσιών τροφίμων
Οι
πληροφορίες είναι από τον ιστότοπο του Πανεπιστημίου Αιγαίου
(http://www.aegean.gr)
|